De anabole steroïden zijn de chemische variant van de mannelijke geslachtshormonen Testosteron. Het is een hormoon welke het lichaam trouwens zelf ook aanmaakt. De anabolen zorgen ervoor dat de werking van het testosteron worden nagebootst.  Testosteron is het hormoon welke ervoor zorgt dan een jongen een man wordt en ook dat men geslachtsrijp wordt. De jongen krijgt een zwaardere stem, borsthaar, schaamhaar en ook krijgt de jongen meer spieren. Vrouwen maken ook meer testosteron aan. Dit gebeurt echter in een veel mindere mate dan bij een man. De anabole steroïden staan wel op de dopinglijst van de verboden stoffen. Het middel mag dus niet door sporters gebruikt worden welke buiten de en ook tijdens de wedstrijden helemaal niet gebruikt mogen worden.

De spieren van het lichaam bestaan voor een groot deel uit eiwitten. De anabolen zorgen voor het aanmaken van de eiwitten en zorgen er ook voor, dat de eiwitten minder snel worden afgebroken. Het zorgt er dus voor dat de spiermasse toeneemt en dat de image-4725811spiermassa ook niet afneemt. Een uitstekende combinatie dus om meer spieren te krijgen en te behouden. Anabolen zorgen ook voor een hogere aanmaak van de rode bloed lichaampjes. Hierdoor is het mogelijk om langer te sporten. Er wordt nu meer zuurstof getransporteerd door het lichaam.

De spieren in het lichaam kunnen slechts een beperkt aantal anabolen verwerken. Het heeft dus geen zin om steeds meer en meer anabolen te gaan gebruiken. Het is wel zo dat de bijwerkingen zullen toenemen, zonder dat het ook daadwerkelijk helpt. Het is dus belangrijk om het gebruik van anabolen goed f te stemmen. Anabolen zijn trouwens alleen effectief als je jezelf aan een goed dieet houdt en ook regelmatig gaat trainen.

Een kans op een verslaving!

De anabolen zijn niet alleen lichamelijk verslavend, maar ook geestelijk. Het volgen van een kuur zorgt ervoor dat je jezelf sterker voelt, meer zelfverzekerd en ook dat je meer zin in seks hebt. Wanneer je stopt dan zullen deze gevoelens omslaan naar het tegenovergestelde. Je wordt dan down en ook futloos. De spiermassa neemt af en daardoor wil je vaak snel weer aan een volgende kuur gaan beginnen. De natuurlijke productie van testosteron wordt trouwens stopgezet door het lichaam en het herstel hiervan kan maanden tot zelfs een jaar gaan duren.

Andere risico’s en bijwerkingen!

Er zijn nog meer risico’s en bijwerkingen van het gebruik van anabole steroïden. Bij mannen en vrouwen kan er haaruitval voorkomen. Ook kan er acne ontstaan op de rug en op de schouders, de huid kan vetter worden. Ook kun je meer hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid krijgen. Daarnaast kan men sneller geïrriteerd raken, meer prikkelbaar en zelfs agressief. In de maanden na het gebruik van een anabole steroïden kuur kun je meer lusteloos, futloos en depressief zijn. Ook de drang naar seks zal minder zijn, terwijl het juist tijdens de kuur toeneemt.

De kans op het scheuren van een pees of spier kan ook voorkomen. Daarnaast kan er een verandering in het hartweefsel voorkomen en ook lever functie stoornissen en nier functie stoornissen.  Daarnaast kan het gebruik van anabole steroïden een negatief effect op de schildklier hebben.

Bij vrouwen kan er vooral meer snor en ook meer baardgroei ontstaan, een lagere en meer hese stem en een grotere clitoris. Ook kan de borstvorming afnemen.

Bij mannen is het mogelijk dat de testikels kleiner worden, er borsten ontstaan en men  impotent of onvruchtbaar kan worden. Ook het aantal zaadcellen kan afnemen.  De prostaat kan tevens toenemen waardoor men pijn kan krijgen bij het plassen.

De anabole steroïden producten

De anabole steroïden producten welke je kunt kopen zijn vaak erg onbetrouwbaar. Je weet niet welke stoffen er in zitten. Het kan ook zijn dat er niets in de pillen zit. Hierdoor is het zo, dat de effecten erg onbetrouwbaar en ook onvoorstelbaar zijn